Norwegian med stort overskud i tredje kvartal

Foto: Shutterstock.

Luftfartselskabet Norwegian fremlægger et regnskab for tredje kvartal i år, der viser at kundernes rejselyst er vendt tilbage efter meget lav aktivitet under coronapandemien.

 

Regnskabet for tredje kvartal 2022 viser en omsætning på ca. syv milliarder norske kroner, hvilket svarer til godt fem milliarder danske kroner.

Det er mere end end tredobling af omsætningen i forhold til samme periode sidste år  Den høje omsætning er medvirkende til at det norske flyselskab kan præsentere et overskud på 900 millioner norske kroner.

Det er andet kvartal i træk, at selskabet leverer et overskud på omkring en milliard.

– Kvartalet viser, at vi er det pålidelige valg for kunder, der rejser på ferie for at besøge venner og familie og for dem, der rejser med arbejdet, siger koncernchef Geir Karlsen i en kommentar til regnskabet.

Desuden oplever Norwegian, at mange forretningsrejsende igen er.begyndt at flyve med selskabet

I branchen har der været stor tvivl om hvorvidt man ville opleve, at de forretningsrejsende igen ville komme til at rejse i samme omfang som før pandemien, da man oplevede en stigning i mængden af hjemmearbejde.

Men frygten ser ud til at have været ubegrundet.

– Mange forretningsrejsende vælger at flyve med Norwegian, og antallet af forretningsrejsende på vores mest populære ruter i Norge er nu på samme niveau som før pandemien, siger Geir Karlsen.

Bookingtallene fortsat gode

I tredje kvartal fløj i alt 6,2 millioner passagerer med Norwegian, hvilket er en stigning på 2,5 millioner i forhold til samme kvartal sidste år.

I foregående kvartal fløj fem millioner passagerer med selskabet.

Hos Norwegian er man dog opmærksom på, at de nuværende tilstande med økonomisk usikkerhed mange steder vil kunne påvirke antallet af flyvninger i den kommende vintersæson

– Men selv om efterspørgslen på flyrejser kan blive påvirket af den aktuelle makroøkonomiske og geopolitiske usikkerhed, er vores bookingtal fortsat gode, og et stigende antal passagerer vælger at flyve med Norwegian, siger Geir Karlsen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk