Nordkorea klar til at mobilisere atomkrigsafskrækkelse

Foto: Shutterstock.

Statsmedier rapporterede torsdag, at den nordkoreanske leder, Kim Jong Un, sagde, at hans land var klar til at mobilisere sin evne til at forhindre atomkrig og enhver militær konfrontation med USA Udtalelsen kommer samtidig med, at der er tegn på, at landet vil udføre sin første atomprøvesprængning siden 2017.

 

Kim kom med bemærkningerne under en tale ved en begivenhed, der markerer 69-året for våbenhvilen i Koreakrigen. 27. juli, hvilket teknisk set efterlader de to Koreaer stadig i krig, ifølge det officielle KCNA nyhedsbureau.

Kim fordømte også Sydkoreas Yoon Suk-yeol-regering og sagde, at ethvert forsøg på at neutralisere ville blive mødt med en hård reaktion og “ødelæggelse”.

“Jeg gør det klart endnu en gang, at Nordkorea er fuldt ud forberedt på enhver militær konfrontation med USA,” sagde Kim.

Nordkorea har i de seneste måneder testet hypersoniske missiler, som det siger vil kunne bære taktiske atomvåben, hvilket reducerer den tid, det tager for Seoul at reagere på et forestående angreb.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk