Nobels fysikpris går til Alan Aspect, John Krauser og Anton Seilinger

Nobel
Foto: Shutterstock.

Forskerne Alan Aspect, John Krauser og Anton Seilinger er blevet tildelt Nobelprisen i fysik i 2022.

 

Den over 100 år gamle pris til en værdi af 10 millioner svenske kroner (6,8 mio. danske kroner) uddeles af Det Kongelige Svenske Videnskabsakademi.

Fysikprisen er den anden Nobelpris, der uddeles i denne uge, efter at den svenske genetiker Svante Paavo mandag vandt medicinprisen.

Den prestigefyldte pris for præstationer inden for videnskab, litteratur og fred blev skabt i Alfred Nobels testamente. Han tjente sin formue med opfindelsen af ​​dynamit, og er blevet tildelt adskillige anerkendelser siden 1901.

Fysikprisen er blevet et omdrejningspunkt for priser, der hædrer videnskabelige personer som Albert Einstein, Max Planck, Pierre Curie og Marie Curie, såvel som innovative resultater, der har ændret den måde, vi ser verden på.. Sidste år vandt forskerne Yoshiro Manabe, Klaus Hasselmann og Giorgio Parisi Fysikprisen.

Komplekse fysiske systemer såsom globale klimaændringer er nøglen til at forstå global opvarmning.
Offentliggørelsen af ​​Fysikprisen, som finder sted på en hverdag i begyndelsen af ​​oktober, blev efterfulgt af offentliggørelsen af ​​Kemi-, Litteratur-, Freds- og Økonomipriserne, hvor sidstnævnte blev føjet til hans oprindelige serie i 1969.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk