NASA siger, at vi skal grave dybere i jagten på tegn på liv på Mars

NASA søger dybere efter liv på Mars. Foto: Shutterstock

Jagten på tegn på liv på Mars er ikke gået så godt som håbet. Mens vi har opdaget nogle af livets byggesten på den røde planet, er behovet for flere beviser klart. 

Som sådan har NASA ledt efter disse beviser med sine Curiosity and Perseverance rovere. Men nu tyder en ny rapport på, at vi muligvis skal kigge længere under overfladen i vores jagt på tegn på liv på Mars.

Vores forskning af Mars-planeten har været i gang i årtier. Mens NASAs nuværende rumfartøjer og rovere har lært meget, er der stadig meget at finde på overfladen af ​​den røde planet. For det første har forskere ledt efter beviser for aminosyrer på Mars. Men jagten på disse nøgleingredienser i livet har været skuffende indtil videre.

Nu mener NASA, at det kan skyldes, at eksponering for ioniseret stråling ødelægger aminosyrerne. I øjeblikket graver Mars-rovere kun omkring to centimeter ned i overfladen. NASA siger, at aminosyrer ville forringes inden for 20 millioner år på det niveau. Så i stedet for at gå til test på overfladeniveau, skal vi muligvis grave dybere i vores jagt på tegn på liv på Mars.

Faktisk siger NASA, at vi muligvis skal grave op til 6,6 fod (eller to meter) dybt for at finde tegn på aminosyrer på Mars. Hverken Perseverance eller Curiosity er i øjeblikket sat op til at lave så dybe skub ind i overfladen. Som et resultat planlægger NASA at fokusere sin gravning på områder, der har været udsat i kortere tid.

Selvfølgelig trækker NASA ikke bare disse data ud af den blå luft. Rumagenturet gennemførte et eksperiment for at se, hvordan aminosyrer ville modstå stråling. For at gøre dette blandede de flere typer aminosyrer i silica, hydreret silica og en blanding af silica og perklorat. Dette blev gjort for at simulere forholdene i jorden på Mars, som vi søger i vores jagt for at finde tegn på liv på Mars.

Dernæst forseglede de prøverne under vakuumforhold for at simulere den tynde luft på Mars. De opbevarede nogle af prøverne ved stuetemperatur. Andre blev opbevaret ved minus 67 grader Fahrenheit. Derefter sprængte NASA prøverne med gammastråling for at simulere kosmiske stråler, der rammer Mars-planeten i løbet af omkring 80 millioner år.

Dette viste, hvordan stråling fra rummet sandsynligvis vil dræbe alle aminosyrer nær planetens overflade. Dette gør det sværere for vores jagt at finde tegn på liv på Mars . Men med denne nye information kan NASA udvikle nye måder at søge efter disse altafgørende aminosyrer på.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk