Musk siger, at han vil aktivere Starlink midt i Irans protester

Foto: Shutterstock

Musk sagde i fredags, at han ‘aktiverer Starlink’ i Iran, da dets regering blokerer internettet for at forhindre spredning af protester. Det skriver Reuters

 

Det sker som svar på den amerikanske udenrigsminister Antony Blinkens tweet om, at USA tog handling “for at fremme internetfrihed og det frie flow”. information” til iranere.

Det amerikanske finansministerium udsendte fredag vejledning, der udvider internettjenester, der er tilgængelige for iranere på trods af amerikanske sanktioner mod landet, midt i protester rundt om i Iran efter en 22-årig kvindes død i varetægtsfængslet.

En officiel briefing fra finansministeriet sagde: “Vores forståelse af Starlink er, at det, de leverer, ville være kommerciel kvalitet, og det ville være hardware, der ikke er dækket af den generelle licens; så det ville være noget, de ville være nødt til at skrive til finansministeriet for.”

En talsmand for det amerikanske udenrigsministerium sagde senere om fredagens opdaterede licens, at den var selvudførende, og at “enhver, der opfylder kriterierne i denne generelle licens, kan fortsætte med deres aktiviteter uden at anmode om yderligere tilladelser.”

Musk var ikke tilgængelig for kommentarer eller afklaring vedrørende Starlinks tilladelse til at operere i Iran.

Bar “uegnet påklædning”

Iranere har protesteret over Mahsa Aminis død i sidste uge, mens de var i politiets varetægt efter at være blevet arresteret af sædelighedspolitiet for at bære “uegnet påklædning”.

Musk sagde mandag, at virksomheden ønskede at levere Starlink satellitbredbåndstjeneste – der allerede er leveret til Ukraine for dets kamp mod Ruslands invasion – til iranere, og vil anmode om en sanktionsundtagelse.

Talsmanden for det amerikanske udenrigsministerium tilføjede, at hvis SpaceX skulle afgøre, at nogle aktiviteter rettet mod iranere kræver en specifik licens, “vil OFAC hilse det velkommen og prioritere det”.

“På samme måde, hvis SpaceX fastslår, at dets aktivitet allerede er godkendt og har spørgsmål, hilser OFAC også dette engagement velkommen,” sagde talsmanden for udenrigsministeriet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk