Mindst 22 døde og mange fanget efter eksplosion i tyrkisk kulmine

Modelfoto: Shutterstock

Otte andre blev kritisk såret efter en eksplosion hundreder af meter under jorden i en mine i Amasya.

 

En eksplosion i en kulmine i det nordlige Tyrkiet dræbte mindst 25 mennesker, sagde tyrkiske embedsmænd, mens redningsfolk forsøgte at bringe snesevis af andre fanget inde i minen til overfladen.

Eksplosionen fandt sted fredag ved den statsejede TTK Amasra Muessese Mudurlugu-mine i byen Amasra i Sortehavets kystprovins Bartin.

Energiminister Fatih Donmez sagde, at en foreløbig vurdering indikerede, at eksplosionen sandsynligvis var forårsaget af ilddamp – en henvisning til brændbare gasser fundet i kulminer – og at 25 mennesker havde mistet livet.

Der var 110 mennesker i minen på tidspunktet for eksplosionen, fortalte indenrigsminister Suleyman Soylu, som rejste til Amasra for at koordinere redningsaktionen, til journalister. De fleste af arbejderne var i stand til at evakuere efter eksplosionen, men 49 blev fanget i et højere risikoområde af anlægget, sagde ministeren.

Adskillige redningshold blev sendt til området, herunder fra naboprovinser, oplyser Tyrkiets katastrofehåndteringsagentur, AFAD.

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan sagde, at han ville aflyse alle sine andre arrangementer og flyve til ulykkesstedet lørdag.

“Vores håb er, at tabet af menneskeliv ikke vil stige yderligere, at vores minearbejdere vil blive fundet i live,” sagde Erdogan i et tweet.

“Alle vores bestræbelser går i denne retning.”

Eksplosionen fandt sted 300 meter under indgangen til minen omkring kl. 18:15 lokal tid, oplyser Bartin-guvernørens kontor.

I Tyrkiets værste minekatastrofe døde i alt 301 mennesker i 2014, efter at en eksplosion fik en kulmine til at kollapse i byen Soma i det vestlige Tyrkiet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk