Mindst 17 døde i blodige 72 timer i Colombia

Foto: Shutterstock.

Mindst 17 mennesker er døde i en række voldelige angreb i Colombia i løbet af de seneste tre dage, oplyser embedsmænd.

 

Seks personer blev skudt og dræbt af bevæbnede mænd, mens de drak på en bar i det nordlige Barranquilla tirsdag morgen.

Politiet sagde, at en magtfuld narkohandelsbande fra Gulf-klanen angreb medlemmer af den rivaliserende gruppe Los Costenos.

En lærer, hans kone og to børn blev ifølge de lokale myndigheder dræbt af en gruppe angribere søndag morgen i den nordlige centrale provins Santander.

Fem venezuelanske immigranter, der blev anklaget for at være involveret i drabet, blev derefter lynchet i en tilsyneladende hævnaktion.

Den lokale borgmester fortalte den statslige radiostation, at morderen var “en mand fra Venezuela”, der havde dræbt sit offer med en kniv “i et forsøg på at stjæle penge”.

Efter angrebet ringede en såret medarbejder fra den myrdede familie til naboer, som “tog retfærdigheden i egen hånd og dræbte fem angribere,” sagde borgmesteren.

En lokal indfødt vagt blev dræbt under uspecificerede omstændigheder i den nordøstlige del af Arauca søndag aften, ifølge ngo’en Indepaz. En motorcyklist blev sammen med en fagforeningsleder set lørdag aften i den nordøstlige havneby Barrancabermeja.

Og fredag ​​aften blev en anden lokal leder, en ung kvinde, stukket ihjel i sit hjem i North Sucre. Disse dødsfald bringer antallet af dræbte lokale og kommunale ledere op på 128, efter at en fredsaftale blev underskrevet med Colombias marxistiske revolutionære hærs guerilla i 2016, sagde Indepas.

Petro, Colombias første venstrefløjspræsident, lovede at bringe “perfekt fred” til det konfliktramte land efter at have vundet valget i juni.

I sine 60 år har Colombia været udsat for konflikter, der involverer venstreorienterede guerillaer, narkotikasmuglere, højreorienterede militser og den nationale hær.

Petro, en tidligere byguerilla, har lovet at føre samtaler med landets sidste anerkendte oprørsgruppe, National Liberation Army (ELN).

Han sagde også, at han ville søge dialog med narkohandlere for at afslutte voldscyklussen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk