Mette Frederiksen: Putins mobilisering er en klar optrapning

Foto: Shutterstock.

Den danske statsminister Mette Frederiksen (S) anser Putins beslutning om at mobilisere op mod 300.000 soldater til indsats i krigen mod Ukraine som en klokkeklar optrapning af situationen. Det gjorde hun i går klart i en markant udtalelse til DR Nyheder.

 

– Først og fremmest er det fuldstændig uacceptabelt. Både optrapningen, men også de ord der følger med. Det her er jo en understregning af, at vi ikke kan regne med Rusland. Det kan Ukraine ikke, det kan Europa ikke, det kan verden ikke. Og det er en optrapning af konflikten, sagde Mette Frederiksen. til mediet.

DR Nyheder ønskede at vide hvad det i Mette Frederiksens optik betyder for Danmarks sikkerhed, at der i Putins tale til det russiske folk også ligger slet skjulte trusler mod vestlige lande.

Hertil svarede Mette Frederiksen:

– Det betyder først og fremmest, at vi skal fortsætte ad den kurs, vi er slået ind på igennem den seneste tid. Der er ikke, hvis jeg må være lidt direkte, plads til nogen form for naivitet, hvad angår Putin, og hvad angår Rusland. Derfor skal vi fortsætte vores tætte samarbejde med vores allierede. Vi skal understøtte, som vi har gjort det i mere end et halvt år, vores venner i Ukraine.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk