Mange danske turister strandet i udlandet efter salg af rejsebureau

Foto: Shutterstock.

En række danske turister strandet på forskellige feriedestinationer, efter at det rejsebureau, de rejser med, angiveligt er blevet solgt, hvorefter alle transaktioner er blevet sat på hold. Det skriver Ekstra Bladet

 

Den eneste information, gæsterne har fået, er en fax fra rejseselskabet Detur, hvor der oplyses om det overraskende salg. Rejseselskabets kunder opfordres desuden til selv at betale for de værelser, de allerede har betalt for, da de købte deres rejse hos Detur.

‘Detur er blevet solgt til en større virksomhed. Alle transaktioner er lige nu sat på hold. Du skal betale dit hotel, tage kvitteringen med og sende til kundeservice med din booking.

‘Når den nye ejer har fået adgang til transaktionerne, bliver pengene returneret’, lyder det i den fax-besked, gæsterne har modtaget.

Personalet på de respektive hoteller, hvor danskerne er indkvarteret, bekræfter at de ønsker betaling for værelserne.

34-årige Steen Albæk Jønsson er en af de frustrerede turister. Han sidder i øjeblikket fanget på Hotel Arsi i Alanya i Tyrkiet.

Til Ekstra Bladet fortæller han:.

– Vi har ikke fået noget på mail eller noget, og vi har jo betalt for vores tur for lang tid siden. Vi ved ikke, om vi må sove her i nat, eller hvad der ske.

– Vi har ikke hørt en skid fra Detur. Og vi kan ikke få fat i vores forsikringsselskab, siger Steen Albæk Jøhnsson.

Meget kaotisk

En tilsvarende historie kommer fra 47-årige John Nordqvist Samuelsen, der er på ferie med sin hustru og to børn i Alanya. De befinder sig på Relax Beach Hotel.

– Vi fik pludselig et opkald på værelset. Det var receptionen, der sagde, vi skulle komme ned hurtigst muligt. Der stod en masse mennesker samlet og snakkede, og det var meget kaotisk. Detur har så sendt en fax, hvor der står, at de er blevet solgt, fortæller han. til Ekstrabladet.

Alt er ifølge John Samuelsen usikkert, og han beretter om, at flere gæster har været tvunget til at betale for værelserne for at kunne få adgang til deres personlige ejendele.

– Situationen er virkelig frustrerende, for vi kan slet ikke komme i kontakt med selskabet, og vi får ingen informationer, siger han.

Det er også uklart, om situationen vil påvirke gæsternes hjemrejse med fly senere på ugen. Detur har ikke givet nogen information herom.

De lokale guider kan ikke bidrage med oplysninger og ved ifølge Ekstra Bladet ikke engang selv, om de stadig var ansat hos Detur.

De to danskere, Ekstra Bladet har talt med,  fortæller begge, at der er mange, mange gæster fra både Danmark og andre skandinaviske lande i samme situation.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Detur, selskabets nu måske forhenværende direktør, samt det selskab, der står registreret som ejer af Detur.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk