Mand sætter ild til sig selv i protest mod Abe-begravelse

Shinzo Abe. Foto: Shutterstock.

En japansk mand har angiveligt sat ild til sig selv i protest mod statsbegravelsen af ​​tidligere premierminister Shinzo Abe, der blev myrdet i juli.

 

Hundredvis af højtstående personer fra Japan og rundt om i verden forventes at deltage i hans begravelse den 27. september.

Vidner ringede onsdag til politiet efter at have set en mand brænde nær premierministerens kontor i Tokyo.

Myndighederne slukkede ilden og tog manden, stadig bevidstløs, til et hospital, rapporterede lokale medier.
Omfanget af hans skader og hans nuværende tilstand er ukendt. Ifølge japanske medier skal manden være over 70 år gammel.

Regeringen har endnu ikke kommenteret protesterne. Men meningsmålinger viser, at et flertal af vælgerne er utilfredse med udgifterne. Den offentlige modstand mod statsbegravelser er intensiveret i de seneste måneder.

Abe blev skudt og dræbt under sit partis valgmøde den 8. juli i en alder af 67. Mordet på Japans længst siddende premierminister udløste international forargelse og chokerede Japan. Et land med en begrænset historie med politisk vold eller våbenkriminalitet.

Men statsbegravelser er ikke en etableret praksis i Japan. Demonstranter protesterer imod, at offentlige midler bruges til begivenheden, som forventes at koste omkring 1,65 milliarder yen (85 mio. danske kroner).

Han sagde også, at lovgivere fra et af landets vigtigste oppositionspartier, Constitutional Democratic Party, ikke vil deltage i ceremonien i næste uge.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk