Maltrakteret lig af britisk nødhjælpsarbejder dukket op i Ukraine

Foto: Shutterstock.

Russiske separatister i den østlige del af Ukraine har tortureret og dræbt den 45-årige nødhjælpsarbejder Paul Urey. De har netop frigivet hans lig, men flere legemsdele mangler.

 

Oplysningen fremgår af et opslag fra den ukrainske udenrigsminster Dmytro Kuleba, på Twitter natten til torsdag dansk tid:

‘Russere har frigivet liget af den britiske nødhjælpsarbejder Paul Urey, som de tog til fange i april og senere rapporterede var død af ‘sygdom’ og ‘stress’ i juli. Liget viser tegn på usigelig tortur’, står der i opslaget.

Paul Urey blev i april taget til fange ved et checkpoint i det østlige Ukraine. Her var han sammen med en anden brite, Dylan Healy. De to mænd forsøgte ifølge avisen The Guardian at evakuere en mor og hendes to børn fra en landsby syd for byen Zaporizjzja.

Russerne anklagede begge briter for at være lejesoldater for Ukraine.

I maj blev Paul Urey iført håndjern pludselig vist frem på russisk stats-tv. I indslaget rettede han kritik af de britiske mediers dækning af Ukraine-krigen.. Efter indslaget kom der ikke flere livstegn fra Urey.

15. juli meddelte det russiske statslige nyhedsbureau Tass, at Paul Urey var død. En russisk såkaldt ombudsperson påstod, at dødsfaldet havde fundet sted den 10. juli og  skyldtes “en tidligere diagnosticeret sygdom og stress”.

Over for det britiske medie Sky News bekræftede et familiemedlem til Paul Urey efterfølgende, at familien var blevet informeret om, at dødsfaldet skyldtes sygdom.

Allerede kort tid efter tilfangetagelsen i april udtrykte hans mor, Linda, ifølge BBC stor bekymring over hans skæbne. Blandt andet fordi han på grund af type 1 diabetes havde brug for medicinsk behandling.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk