Mærsk mister milliardhandel

Foto: Shutterstock.

Salget af selskabet Maersk Container Industry er blevet annulleret. Det oplyser A.P Møller-Mærsk torsdag i en pressemeddelelse.

 

Milliardsalget blev ellers annonceret i september sidste år, hvor det forlød, at Mærsk havde aftalt at sælge Maersk Container Industri til kinesiske China International Marine Containers (CIMC). Ifølge finansmediet Marketwire var der aftalt en pris i omegnen af 6,3 milliarder kroner.

Handlen bliver dog ikke til noget, idet der opstod problemer med at opnå de nødvendige godkendelser fra relevante myndigheder.

Maersk Container Industri fremstiller containere til transport, og i årenes løb har man udviklet produktionen til at have fuld fokus på at producere containere med indbygget køling.

Hovedkvarteret og testfaciliteter ligger i Danmark, mens produktionen af containerne foregår i Qingdao i Kina. Samlet har firmaet over 2000 ansatte.

Højst et irritationsmoment

For Maersk er det mislykkede salg ifølge Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen at betragte som et irritationsmoment. Den bristede aftale udgør ifølge ham ikke noget alvorligt slag for det danske gigantforetagende.

– I det store hele –  med Mærsks skala og størrelse –  har det ikke den store betydning, siger han således til Marketwire.

– Det eneste, det rammer, er investorhistorien om at ville være den rendyrkede forretning, forklarer Mikkel Emil Jensen til Marketwire.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk