Løkke har ikke tænkt sig at melde sig som statsministerkandidat

Foto: Shutterstock

Moderaternes leder ville dog gerne have debatteret mod Mette Frederiksen, Ellemann og Pape søndag aften på DR 1.

 

Men ifølge den tidligere Venstre-mand og nu Moderaternes politiske leder bejler han ikke til en tredje gang som statsminister, selv om det emne ellers har fyldt en del inden søndagens debat mellem de tre statsministerkandidater på DR1.

Løkke melder sig ikke på banen som den fjerde statsministerkandidat sammen med Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) slår han fast.

– Så ville folk tænke, at så gik det bare ud på, at han bare ville være statsminister igen. Og det er ikke det, som det gik ud på, siger Løkke til DR2 om sin egen person og et muligt statsministerkandidatur.

Afgørende indflydelse

Ifølge de seneste meningsmålinger står Moderaterne til at få afgørende indflydelse på, hvem der bliver statsminister efter folketingsvalget 1. november.

Han har selv udtalt at ville have en regering hen over den politiske midte. Løkke har endnu ikke sagt, hvem han peger på som statsminister.

På vej ind til tv-debatten bliver både Pape og Ellemann-Jensen spurgt ind til netop Løkke.

– Det ville være fantastisk, hvis han var her i aften. Det er supergodt, hvis han bliver statsministerkandidat, siger Pape til de fremmødte medier om Løkke og et muligt statsministerkandidatur fra Løkkes side.

Hvis Ellemann-Jensen skulle vælge mellem Frederiksen og Løkke som statsminister, svarer Venstres formand:

– Det skulle i hvert fald ikke være Mette Frederiksen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk