Liz Truss dropper planer om skattelettelser til de rigeste

Foto: Shutterstock.

Premierminister Liz Truss og den konservative britiske regering har valgt at lytte til kritikken og var nu valgt at droppe planerne om at indføre skattelettelser, der primært var rettet mod de rigeste i Storbritannien.

 

Det oplyser den britiske finansminister, Kwasi Kwarteng, på Twitter.

– Vi forstår det, vi har lyttet, skriver ministeren blandt andet.

Specifikt er forslaget om de såkaldte “45p”-skattelettelser, en form for topskattelettelse rettet mod briter, der tjener over 1,2 millioner kroner om året, blevet fjernet fra forslaget.

– Det er blevet tydeligt, at 45p-skattelettelserne er blevet en distraktion fra vores overordnede mission, som går ud på at håndtere de udfordringer, vores land står over for, lyder det fra Kwasi Kwarteng.

Finansministeren understreger, at regeringen med ændringen nu vil fokusere mere på gennemførelsen af de øvrige dele af pakken med reformer.

i starten fastholdt regeringen sit forslag om skattelettelserne. Planerne blev fremlagt sidst i september og indgik i en samlet økonomisk plan med det sigte at skulle genoprette Storbritanniens haltende økonomi og sætte gang i væksten i landet.

– Vi var nødt til at gribe til hurtig handling for at få vores økonomi til at vokse, til at få gang i Storbritannien, samtidig med at vi tager os af inflationen. Og det betyder selvfølgelig, at der skal tages kontroversielle og vanskelige beslutninger, lød det fra premierminister Liz Truss i forbindelse med lanceringen.

Finansieringen af skattelettelserne skulle ifølge planen betales med lånte penge, og det medførte en massiv øjeblikkelig kritik. Samtidig faldt det britiske punds værdi dramatisk i forhold til den amerikanske dollar. Det medførte at renten på den lån, regeringen efter planen ville optage for at gennemføre skattelettelserne, røg kraftigt i vejret.

Og sidst, men ikke mindst betød den dramatiske udvikling, at Den Internationale Valutafond (IMF) gik ind og opfordrede den britiske regering til at genoverveje planerne

Labour: Ændringen kommer for sent

Oppositionspartiet Labour har efterfølgende kritiseret regeringens nye udmelding om at droppe skattelettelserne for at komme for sent

Også fra Liz Truss´ egne partimedlemmer har der lydt kritik, og flere afviste helt at stemme for den økonomiske plan.

Liz Truss har søndag medgivet, at hun skulle have gjort sig mere umage med lanceringen af planen. Hun fastholder dog stadig hovedpunkterne i det såkaldte “minibudget”.

Det er kun 45p-skattelettelsen, der droppes. Andre skattelettelser forbliver en del af regeringens økonomiske plan, hvoraf flere af dem som nævnt finansieret af lån.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk