Lancering af nyt parti i USA udfordrer topartisystemet

Foto: Shutterstock.

Det nye parti, kaldet Forward, ledes i fællesskab af den tidligere demokratiske præsidentkandidat Andrew Yang og Christine Todd Whitman, en tidligere republikansk guvernør i New Jersey, rapporterer Russia Today.

 

Selvom Yangs progressive parti oprindeligt blev dannet i oktober 2021, er det nu fusioneret med to andre organisationer: American Renewal Movement, af tidligere republikanere, og Movement. Bipartitjeneste til Amerika.

Ledere af den nydannede politiske gruppe håber at udfordre det traditionelle topartisystem i USA og siger, at det deler USA op i forskellige fraktioner, mens det progressive parti søger at forene dem. “Ikke til venstre. Ukorrekt. FREM,” lyder sloganet på partiets hjemmeside.

“Hvis intet bliver gjort, vil USA ikke nå sit 300-års jubilæum i dette århundrede i en genkendelig form,” skrev de og tilføjede, at amerikanerne har mistet tilliden til deres regering.

USA har brug for et nyt politisk parti

USA, siger de, “virkelig har brug for et nyt politisk parti – et parti, der afspejler et moderat, sundt, fornuftigt flertal.” ”Dagens forældede partier har svigtet ved at tjene på sidelinjen. Som følge heraf føler de fleste amerikanere sig underrepræsenteret,” hævdes det..

For at nå sit mål om at forene folk søger det progressive parti at “genoprette en retfærdig og velstående økonomi”, “at give amerikanerne flere valgmuligheder, mere tillid til en regering, der arbejder og genopretter en kultur fjerner had og fjerner barrierer.

Betydelig økonomisk støtte fra donorer

I et interview med Reuters indikerede Andrew Yang, at partiets oprindelige budget vil være omkring 5 millioner dollars (36 mio. danske kroner) og vil modtage betydelig økonomisk støtte fra donorer.

“Vi starter i en meget stærk finansiel position Finansiel støtte vil ikke være et problem,” sagde Yang.

Den nye partidannelse kommer efter en nylig meningsmåling viste, at kun 13 % af amerikanerne mener, at landet er på rette vej.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk