Kristent kloster fra tiden før islams udbredelse fundet i UAE

Foto: Shutterstock.

Et kristent kloster, der muligvis går tilbage til årene før islams udbredelse til den Arabiske Halvø, er blevet opdaget på øen Siniyah ud for kysten af ​​De Forenede Arabiske Emirater (UAE),

 

Arkæologer har opdaget lignende kirker og klostre i Iran og andre Persiske Golf-lande. Tidlige kirker og klostre menes at have spredt sig fra Den Persiske Golf til kysten af ​​det moderne Oman og hele vejen til Indien.

Siniyah Island-klosteret, en del af sandklit-sheikdomen Umm al-Quwain og kaster nyt lys over den tidlige kristendoms historie langs Den Persiske Golfs kyster.

Klosteret ligger på Siniyah Island, en barriereø, der beskytter Khor al-Beida-marsklandene i Umm al-Quwain, et emirat langs den Persiske Golf-kyst omkring 30 miles nordøst for Dubai. Kulstofdatering af prøver fundet i klosterets fundament er mellem 534 og 656 efter Kristi fødsel.

Det markerer det andet sådant kloster fundet i Emiraterne, der går så mange som 1.400 år tilbage – længe før dets ørkenvidder fødte en blomstrende olieindustri, som førte til en samlet nation med højhustårnene i Abu Dhabi og Dubai.

Forskere mener, at de to klostre gik tabt i historien, da kristne gradvist konverterede til islam, efterhånden som islam blev mere udbredt i regionen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk