Hundredtusinder evakueret, da oversvømmelser hærger det sydlige Kina

Området oplever den højeste nedbør siden 1961 Foto: Shutterstock

Hundredtusindvis af mennesker i Kina er blevet evakueret i flere sydlige og østlige provinser, efter at vedholdende regn har forårsaget oversvømmelser og udløste jordskred.

To provinser opgraderede tirsdag advarsler om oversvømmelser, da floder løb over, og oversvømmelsesniveauet brød det højeste niveau i 50 år.

Videoer på statslige medier viser biler, der skylles ned ad gaderne, og folk, der bliver reddet af reb på tværs af opsvulmede floder.

Området oplever den højeste nedbør siden 1961, siger vejrmyndigheder.

Beboere i samfund, der bor langs flodbredder og i lavtliggende kvarterer, er blevet bedt om at flytte til højere terræn.

Byen Shaoguan i Guangdong-provinsen har været en af de værst ramte, hvilket fik embedsmænd til at hæve sin oversvømmelsesalarm til det højeste niveau, da byen kortlagde rekordstor nedbør siden slutningen af maj. En lignende alarm blev iværksat for Guangdongs Qingyuan-by.

Corona-restriktioner gør det ikke bedre

I det lavtliggende Pearl-bassin, som omkranser Guangdong og Guangxi, har regnen forstyrret forsyningskæder, produktion og skibsfart, der allerede lider under strenge anti-Covid-foranstaltninger.

I mellemtiden rejste myndighederne i Jiangxi-provinsen i det nordøstlige Kina en advarsel om oversvømmelser, efter at 485.000 mennesker i ni distrikter var blevet ramt, ifølge Xinhua News.

Xinhua rapporterede, at området havde lidt økonomisk skade anslået til 470 millioner yuan (70,2 millioner dollars, 57 millioner pund), med 43.300 hektar afgrøder ødelagt.

Lokale embedsmænd har advaret om, at situationen sandsynligvis vil forværres i løbet af de kommende dage og vil fortsætte med at hæve vandstanden i Pearl River-bassinet.

Mest nedbør siden 1961

Kinas nationale meteorologiske center sagde, at den gennemsnitlige nedbør i provinserne Guangdong, Fujian og Guangxi mellem begyndelsen af maj og midten af juni nåede 621 millimeter – det højeste siden 1961.

Sommerens regntid resulterer jævnligt i oversvømmelser i det sydlige Kina, men der er bekymring for, at klimaforandringerne forværrer situationen.

Derimod oplever mange områder i den nordlige del af landet usædvanligt høje temperaturer, men regnen forventes at ramme der næste gang.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk