Kinesiske gidsler tilbageholdt i Cambodia reddet

Foto: Shutterstock.

En gruppe kinesiske statsborgere, der blev lokket ind i Cambodia og bortført af en lokalt baseret tele svindel gruppe, er blevet reddet, ifølge en erklæring fra Kinas ambassade i landet.

 

Ofrene tog til Cambodja efter at være blevet narret af falske jobtilbud, sagde ambassaden i en erklæring offentliggjort onsdag.  Den afslørede ikke antallet af ofre.

De blev ulovligt tilbageholdt på et hemmeligt skjulested af svindlerne, der krævede løsesum fra deres familier for at løslade dem. Familierne informerede hurtigt myndighederne, hvilket gjorde det muligt for retshåndhævende myndigheder fra Kina og Cambodia at udføre en fælles redningsaktion, hedder det i erklæringen.

Ambassaden advarede kinesiske statsborgere i det sydøstasiatiske land om at være på vagt over for potentielle svindelnumre drevet af lokalt baserede telekom- og online-gambling-grupper – typisk markedsført som “bliv-hurtig-rigordninger.

Baggrunden: I de senere år har der været et stigende antal sager om kidnapning og menneskesmugling, der involverer kinesiske statsborgere i Cambodia. Dette skete, efter at flere bander af kinesiske gambling- og telesvindlere flyttede dertil efter en nedkæmpelse derhjemme.

Tidligere i år chokerede rapporter om en kinesisk statsborger, der blev kidnappet og tvunget til at arbejde som “blodslaven” af en bande onlinesvindlere i Cambodia.

Den kriminelle aktivitet stammer fra havnebyen Sihanoukville, hvor et ejendomsboom i 2016 tiltrak kinesiske investorer, herunder online gambling- og telesvindlere.

I 2019 etablerede Kina og Cambodia en fælles taskforce til at tackle kriminel aktivitet såsom bortførelse og afpresning af spillere.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk