Kinesiske astronauter går ind i laboratoriemodulet efter…

Kinesiske astronauter. Foto: Shutterstock.

Kina lancerede søndag sit rumlaboratorium kaldet Wentian, og sendte landets hidtil største rumfartøj ind i jordens kredsløb for at blive en del af rumstationen ved navn Tiangong, som i øjeblikket er under opførelse.

 

Tre kinesiske astronauter ombord på landets rumstation, der i øjeblikket er under opførelse, er med succes gået ind i laboratoriemodulet mandag. En dag efter at rumlaboratoriet blev opsendt, rapporterede de officielle medier. Kina lancerede søndag sit rumlaboratorium kaldet Wentian, og sendte landets hidtil største rumfartøj ind i jordens kredsløb for at blive en del af rumstationen ved navn Tiangong, som i øjeblikket er under opførelse.

Wentian-modulet lagde til foran porten på rumstationen i de tidlige timer mandag, efter at det kom ind i det planlagte kredsløb. Det er første gang, at Kinas to 20-tons-niveau rumfartøjer gennemførte møde og docking i kredsløb, og også den første gang. Tidspunktet, hvor rum møder og docking blev udført under astronauternes ophold i kredsløb i rumstationen, fortalte China Manned Space Agency (CMSA) til officielle medier. Efter dockingen gik de tre astronauter, der byggede rumstationen ind i rummet. Lab, rapporterede nyhedsbureauet Xinhua.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk