Kina lancerer nye militærøvelser ved Taiwan

Foto: Shutterstock.

Kina er rasende, efter at den todelte amerikanske delegation besøgte Taiwan igen. Beijing fornyede sin advarsel om “forberedelse til krig” og lancerede nye militærøvelser på tværs af øen.

 

Beijings demonstration af militær magt i farvandet og luftrummet omkring Taiwan kom dagen efter, at en kongresdelegation ledet af den demokratiske Massachusetts-senator Ed Markey ankom til Taipei søndag.

Hans to-dages besøg, som havde til formål at bekræfte den amerikanske regerings støtte til Taiwan, kom få dage efter et lignende besøg af parlamentsformand Nancy Pelosi.

Gruppen på fem medlemmer mødtes mandag med præsident Tsai Ing-wen ifølge Washingtons de facto ambassade i Taipei.

Tsai Ing-wen håber på stabil status quo

“Delegationen havde mulighed for at udveksle synspunkter med den taiwanske side om en lang række spørgsmål af betydning for både USA og Taiwan,” sagde han. Tsai fortalte delegationerne, at hun håbede at “opretholde en stabil status quo på tværs af strædet” og “sammen opretholde velstand og stabilitet i Indo-Stillehavsregionen.”

Hun sagde, at Ruslands invasion af Ukraine viste “truslen fra autoritære stater mod verdensordenen” og takkede Washington for dets støtte i lyset af en militær trussel fra Kina.

Hendes nye uanmeldte besøg udløste et vredt svar fra Kina med retorik om, at Beijings ledere “forbereder  sig på krig” mod Taiwan, et autonomt demokrati, hævdede de, og som de lovede en dag at erobre. Kinas forsvarsministerium fordømte mandag besøget som en “krænkelse af Kinas suverænitet og territoriale integritet” og et “bagholdsbesøg”.

“Folkets Befrielseshær vil fortsætte med at træne og forberede sig til krig, resolut beskytte national suverænitet og territorial integritet og resolut undertrykke alle former for ‘Taiwans uafhængighed’-separatisme og forsøg fra fremmede lande på at blande sig.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk