Kina advarer om ‘alvorlige konsekvenser’, hvis Pelosi….

Nancy Pelosi. Foto: Shutterstock.

Beijing har advaret Washington om alvorlige konsekvenser, hvis parlamentsformand Nancy Pelosi besøger Taiwan, hvilket eskalerer sine trusler om gengældelse, da politikere i Asien og Amerika støtter hendes planlagte besøg på den demokratiske ø.

 

Tre amerikanske kongresmedlemmer og senatorer talte tirsdag til en forsvarskonference i Taiwan via video og sagde, at Washington og dets allierede ikke havde andet valg end at tage den kinesiske præsident Xi Jinpings trusler om at forene sig med Taiwan alvorligt.

Men planerne for Pelosis besøg offentliggjort af The Financial Times i sidste uge har sat den amerikanske regering i en vanskelig position: risikerer at udløse en militær strid eller tilbage til Kinas intimidering.

Pelosi ville være den højest rangerende amerikanske embedsmand til at besøge Taiwan i årtier. Det kinesiske kommunistparti betragter selvstyrende Taiwan som en provins i Kina og ser ethvert besøg ved at tjene topembedsmænd som en trussel mod dets suverænitet. På trods af, at det aldrig har regeret øen.

Tidligere besøg af europæiske embedsmænd er også blevet mødt af uopfyldte trusler om gengældelse fra det kinesiske udenrigsministerium.

Som den tredje rangerede amerikanske politiker ville Pelosi sandsynligvis rejse på et militærfly, hvilket udløste bekymringer om, at Beijing kunne erklære en flyveforbudszone eller forhindre flyet i at komme ind i Taiwans luftrum.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk