Kim Jong Un klar til at eliminere Sydkorea

Kim Jong Un. Foto: Shutterstock.

Det proklamerede han i en tale for markeringen af 69-året for den aftale, der endte kampene i Koreakrigen.

 

Kim, der havde sin første optræden offentligt i næsten tre uger, leverede et af sine stærkeste retoriske angreb mod Sydkorea, siden den konservative sydkoreanske præsident Yoon Suk-yeol tiltrådte i maj og lovede at føre en hård linje over for Pyongyang.

Den nordkoreanske leder sagde, at “U. imperialister presser de sydkoreanske myndigheder ud i en selvmordskonfrontation med hans nation,” rapporterede statens officielle koreanske centrale nyhedsbureau torsdag.

“Det sydkoreanske regime og dets militære bøller udtænker taktik for at konfrontere os militært,” sagde Kim. Talen markerede underskrivelsen den 27. juli af våbenhvileaftalen mellem USA-ledede FN-styrker, Nordkorea og Kina, der bragte en våbenhvile til Koreakrigen 1950-1953.

Selvom det endte i et dødvande, fejrer Nordkorea dagen som en “Sejr for Fædrelandet”. Der er næsten ingen chance for, at Rusland eller Kina, som har vetoret i rådet, ville støtte nogen foranstaltninger mod Nordkorea, som de gjorde i 2017 efter en række våbentest, der førte til tidligere U.

Hans seneste optræden i statsmedier var den 9. juli , da han optrådte til en fotosession med regeringspartiets kadrer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk