Kherson uden vand og strøm efter nye angreb

Foto: Shutterstock.

Byen Kherson i det sydlige Ukraine har siden søndag aften stået uden vand og strøm. Det oplyser de russisk udpegede myndigheder i byen. Kherson er i øjeblikket under russisk kontrol.

 

Det skriver The Guardian.

Situationen skyldes ifølge et opslag fra myndighederne på beskedtjenesten Telegram et ukrainsk angreb på en motorvej, der medførte skader på tre forsyningslinjer.

Ukrainerne siger omvendt at skaderne er forårsaget af et russisk angreb.

Ud over Kherson er ni andre byer ifølge de russiske myndigheder omfattet af mangel på strøm og vand

Myndighederne tilføjer, at ”specialister” er i gang med at reparere skaderne og at man forventer, at strømmen kommer tilbage sidst på mandagen.

De russiske myndigheder har i de seneste uger opfordret indbyggerne til at evakuere fra Kherson, da man inden længe frygter en stor, ukrainsk offensiv mod byen og i regionen.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, advarer samtidig om, at Rusland forbereder nye angreb på Ukraines energianlæg og anden infrastruktur.

– Tilsyneladende koncentrerer de deres styrker og ressourcer til en mulig gentagelse af masseangrebene mod vores infrastruktur, først og fremmest energi, sagde Zelenskyj søndag aften i sin daglige tale til ukrainerne.

Rusland har flere gange i de seneste uger målrettet angrebet kritisk infrastruktur og faciliteter særligt knyttet til elektricitetsnettet i Ukraine, blandt andet med droner og missiler i hovedstaden Kyiv.

Som resultat heraf er 40 procent af Ukraines energi-infrastruktur ifølge de ukrainske myndigheder blevet beskadiget eller helt ødelagt,

Myndighederne i Kyiv er derfori gang med at forberede en plan for, hvordan man kan evakuere byens tre millioner indbyggere, hvis Kyiv rammes af total strømafbrydelse.

– Vi har indset, at hvis Rusland fortsætter med disse angreb, så kan vi miste hele vort el-system, siger sikkerhedschef Roman Tkatjuk til avisen New York Times.

Han afviser dog, at man er i gang med at evakuere befolkningen i Kyiv på nuværende tidspunkt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk