Hongkongs ikoniske Jumbo Floating Restaurant kæntrer og synker

Den kendte Jumbo FloatingRestaurant ligger nu på havets bund. Foto: Shutterstock

En flydende restaurant, der var et berømt vartegn i Hong Kong, er sunket, få dage efter at den blev bugseret væk fra havnen, hvor den fungerede i næsten 50 år.

Jumbo-restauranten kæntrede i Det Sydkinesiske Hav, mens den var på vej til et ukendt sted, oplyser dets moderselskab.

Aberdeen Restaurant Enterprises sagde, at det var “meget kede af hændelsen”, men at ingen besætningsmedlemmer kom til skade.

Restauranten lukkede i marts 2020, da Covid-19-pandemien ramte.

Mere end 3 millioner gæster menes at have spist dets kantonesiske køkken gennem årene, herunder dronningen, Tom Cruise og Richard Branson.

Den havde været med i flere film – inklusive en Bond-film – men pandemien gav forretningen et fatalt slag, da spisende gæster blev væk.

Skulle flyttes til et nyt sted

Marineingeniører var blevet hyret til at inspicere den flydende restaurant inden turen, og “alle relevante godkendelser” var opnået, sagde ejerne.

Fartøjet skulle opholde sig på et ikke oplyst sted, mens det afventede en ny operatør.

Men det sank i søndags nær Paracel-øerne, efter at det “stødte på ugunstige forhold” og begyndte at tage vand, sagde Aberdeen Restaurant Enterprises.

“Vanddybden på stedet er over 1.000 meter, hvilket gør det ekstremt vanskeligt at udføre bjærgningsarbejde,” tilføjes det.

Mens pandemien var dråben for restauranten, havde den stået over for økonomiske problemer i årevis.

Operatøren Melco International Development sagde i sidste måned, at virksomheden ikke havde været rentabel siden 2013 og havde store tab.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk