Italiens Berlusconi siger, at Putin sendte ham vodka

Foto: Shutterstock.

“Putin sendte mig 20 flasker vodka og et meget sødt brev til min fødselsdag”

 

Italiens Silvio Berlusconi sagde, at han har udvekslet breve og gaver med den russiske præsident, Vladimir Putin, ifølge et italiensk nyhedsmedie, der understreger, hvordan landets nye regeringskoalition kan komme under pres indefra for at mildne sin støtte til Ukraine.

“Putin sendte mig 20 flasker vodka og et meget sødt brev til min fødselsdag,” sagde Berlusconi, 86, i en lydoptagelse af bemærkninger leveret ved et møde med lovgivere, som blev lagt ud på nettet af det italienske nyhedsnetværk LaPresse tirsdag. Det stod ikke klart, hvornår optagelsen blev lavet, selvom Berlusconis fødselsdag var den 29. september.

Berlusconis ord føjer til bekymringerne hos højrefløjens leder, Giorgia Meloni, som forhandler kabinetsposter med Berlusconi og andre allierede efter hendes bloks sejr ved valget i sidste måned, står over for internt pres for at mildne sin holdning til Rusland.

I bemærkninger udsendt på nationalt tv tirsdag sagde formand for deputeretkammeret, Lorenzo Fontana, at sanktioner mod Rusland kunne “boomerange”. Fontana, som er medlem af Ligapartiet, en anden vigtig Meloni-allieret, er kendt for sine pro-russiske synspunkter. Meloni har sagt, at hun støtter at sende hjælp og våben til Ukraine

Berlusconi, en tidligere premierminister og leder af Forza Italia-partiet, sagde, at han sendte Putin et “lige så sødt brev” og flasker Lambrusco-vin. Berlusconi sagde også, at han er “meget, meget, meget bekymret” over udtalelser fra russiske ministre om, at “vi er i krig med dem, fordi vi leverer våben og finansiering til Ukraine.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk