Israel siger, at Biden-besøg kan varsle et fælles mellemøstmarked med saudierne

Foto: Shutterstock.

Finansminister Liberman sætter fokus på ‘stor udfordring’, der vil ændre virkeligheden her fra ende til anden, både inden for sikkerhed og økonomi.

Den israelske finansminister Avigdor Liberman sagde mandag, at han håbede, at et regionalt besøg af den amerikanske præsident Joe Biden i denne uge vil føre til et fælles Mellemøstmarked, der omfatter Saudi-Arabien.

Biden ankommer til Israel onsdag og fortsætter til Saudi-Arabien på fredag. Det Hvide Hus har sagt, at besøgets mål omfatter “udvidelse af det regionale økonomiske og sikkerhedsmæssige samarbejde”.

Adspurgt på en økonomisk konference arrangeret af Ynets søsterpublikation Calcalist, hvad han forventer at opnå af Bidens besøg, sagde Liberman: “Skabelsen af ​​et nyt fælles marked i Mellemøsten. Det er den store udfordring.”

“Det vil ændre virkeligheden her fra ende til anden, både inden for sikkerhed og økonomi. Derfor håber jeg, at vægten under Bidens besøg vil være på at skabe dette nye marked i Mellemøsten.”

Israel normaliserede forholdet til fire arabiske lande under en amerikansk diplomatisk indsats i 2020, der modtog Riyadhs velsignelse. Men Saudi-Arabien er holdt op med formelt at anerkende Israel i mangel af en resolution om palæstinensiske statsmål.

I separate bemærkninger til konferencen sagde national sikkerhedsrådgiver Eyal Hulata, at inden for rammerne af Bidens besøg “er det bestemt muligt at begynde at tale om den potentielle udvidelse af vores markeder i regionen”.

“Det er ikke tilfældigt, at Biden kommer her på onsdag og fortsætter på fredag ​​​​herfra til Saudi-Arabien med direkte fly,” tilføjede Haluta. “Evnen til at tage sig af disse ting omhyggeligt, trin for trin, kan skabe gennembrud.”

Liberman sagde, at hans regionale vision ville omfatte “en slags trans-Mellemøsten-motorvej” og et jernbanenetværk, der forbinder partnerlandene.

Med hensyn til indenlandske anliggender sagde Liberman, at på trods af de stigende leveomkostninger og en inflationsrate, der har toppet 4 %, er inflationen i Israel stadig et godt stykke under vestligt niveau, mens data viser en stærk økonomi med forbrugere, der fortsætter med at forbruge lokalt og rejser meget i udlandet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk