Iran arresterer medlemmer af israelsk spionring

Foto: Shutterstock.

Iransk politi har anholdt den formodede leder og fire andre medlemmer af et spionagenetværk, som de mistænker for at have tilknytning til Israels efterretningstjeneste, sagde iranske juridiske embedsmænd torsdag.

 

De specificerede ikke nationaliteten af ​​de arresterede, men hævder, at de var blevet trænet i væbnet kamp og sabotageoperationer.

“De fem tilfangetagne medlemmer af denne spionring modtog forskellige løfter fra Mossad [Israel], herunder økonomiske løfter, om at indsamle oplysninger i nøgleområder rundt om i verden,” sagde den amerikanske efterretningsorganisation i en erklæring udstedt af det officielle ILNA nyhedsbureau.

Israel afviser at kommentere anholdelserne

I Israel afviste premierministerens kontor, som fører tilsyn med den udenlandske efterretningstjeneste Mossad, at kommentere de rapporterede anholdelser.

Iran og Israel er mangeårige fjender og er i øjeblikket i strid om Irans atomprogram.

Israel beskylder Iran for at støtte oprørernes angreb mod dem, mens Iran hævder, at Israel har udført en række attentater på iranske embedsmænd, herunder mord på en højtstående officer i september. Israel har  hverken bekræftet eller afvist sådanne handlinger.

I onsdag sagde Irans efterretningsminister Esmail Khatib, at Teheran havde forhindret det “zionistiske regimes” undergravende handlinger – dets betegnelse for Israel.

Vellykkede operationer

Iranske sikkerhedsstyrker har gennemført en række vellykkede operationer mod Israel i de seneste måneder uden at specificere, hvad de omfatter.

I sidste uge sagde iranske sikkerhedsstyrker, at de havde arresteret et netværk af specialstyrker, der arbejder for Israel, som var kommet ind i Iran fra irakisk Kurdistan for at udføre sabotagehandlinger og det, de kaldte “terroraktiviteter”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk