Hver fjerde vælger peger på Løkke som statsminister

Foto: Shutterstock.

Lars Løkke Rasmussen, Moderaterne, foretrækkes som kommende statsminister i Danmark af mere end hver fjerde vælger på trods af, at han ikke selv har erklæret sig som kandidat til posten.

 

Det fremgår af en ny Voxmeter-måling, hvor et repræsentativt udsnit på 795 vælgere er blevet spurgt, hvem de foretrækker som statsminister, hvis de skulle vælge mellem Lars Løkke Rasmussen, Mette Frederiksen (S), Søren Pape Poulsen (K) og Jakob Ellemann-Jensen (V).

27,2 procent svarer, at de ønsker at se Lars Løkke på statsministerposten. Mette Frederiksen får den højeste tilslutning med 46 procent

Her peger 27,2 procent på Lars Løkke, mens statsminister Mette Frederiksen (S) topper med 46 procent.

De to borgerlige kandidater, Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K),får henholdsvis 17,2 og 9,6 procents opbakning i målingen.

Voxmeter har ikke tidligere haft Lars Løkke med som svarmulighed i tilsvarende målinger, og tallene for de tre officielle kandidater kan derfor ikke sammenlignes med tidligere statsministermålinger.

Den nye måling er indsamlet fra 19. til 21. oktober gennem telefoniske interview.

Casper Dall, politisk redaktør på Avisen Danmark, udtaler til sit eget medie, at der kan være “rigtig mange” årsager til, at så mange peger på Løkke, selv om han ikke er statsministerkandidat.

– Og det er hele fidusen bag Lars Løkkes projekt. Når han ikke peger på hverken den ene, den anden eller den tredje eller endda sig selv, så kan alle tænke, at det går den retning, som de gerne ønsker, det skal gå i.

– Det tror jeg i virkeligheden er det største aktiv for Moderaterne på nuværende tidspunkt. At man kan tænke alle mulige ting ind i Lars Løkkes projekt, siger Casper Dall til Avisen Danmark.

Enige i Løkkes analyse

Ifølge Casper Dall kan den store tilslutning til Lars Løkke skyldes, at mange vælgere er enige med den tidligere statsministers vurdering af, at der er behov for at forandre dansk politik fra midten.

Tallene kan ifølge den politiske redaktør også tolkes som et fravalg af de to borgerlige statsministerkandidater.

Og endelig peger redaktøren på, at vælgerne måske har fortrængt Løkkes tidligere handlinger i dansk politik.

– Løkke er lykkedes med, at folk har glemt ham. De har glemt alt, hvad han har stået for. De har glemt al hans centralisering. De har glemt alle hans nedskæringer i den offentlige sektor.

– Han fremstår som helt ren, ny og som en politisk visionær, på trods af at han er den mand, der er allermest rutineret af de nuværende partiledere, siger Casper Dall.

Lars Løkke har ikke ønsket at kommentere målingen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk