HRW: Qatar har tilbageholdt og mishandlet LGBTI-personer

Foto: Shutterstock.

Human Rights Watch (HRW) sagde mandag, at Qatars sikkerhedsstyrker vilkårligt tilbageholdt og misbrugte LGBTI Qatar-statsborgere som forberedelse til VM-fodboldturneringen. Det har igen sat fokus på menneskerettighedsspørgsmål i Den Arabiske Golf.

 

Homoseksualitet er ulovligt i konservative lande, og nogle fodboldstjerner har anklaget fans for at rejse til begivenheden, herunder LGBT+-personer og kvinder, som udsættes for diskrimination fra rettighedsgrupper i henhold til Qatars lov.

En embedsmand fra Qatar sagde i en erklæring, at HRW’s påstande “indeholder kategorisk og klart falsk information”, men uddybede det ikke.

Arrangørerne af verdensmesterskabet, som vil blive afholdt for første gang i et mellemøstligt land og starter den 20. november, sagde, at de byder alle velkommen uanset seksuel orientering eller race, men advarede samtidig mod offentlige udfoldelser af hengivenhed.

“Der er et behov for permanent at garantere ytringsfrihed og ikke-forskelsbehandling baseret på seksuel orientering og kønsidentitet, ikke kun for tilskuere, der besøger Qatar til VM, men for alle indbyggere i Qatar,” sagde HRW i en erklæring.

Organisationen sagde, at seks personer, herunder fire transkønnede kvinder, en biseksuel kvinde og en homoseksuel mand, er blevet tilbageholdt mellem 2019 og 2022 og udsat for verbale og fysiske overgreb, herunder spark og slag.

To blev tilbageholdt uden sigtelse i et underjordisk fængsel i Doha, og en havde været i sin celle i to måneder, ifølge HRW.

“Alle seks sagde, at politiet tvang dem til at underskrive et løfte om at ‘stoppe umoralske aktiviteter’,” sagde en af de transkønnede kvinder, der deltog i konverteringsterapi-sessioner på regeringssponserede klinikker. Han tilføjede, at han blev fængslet for at gøre det.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk