Hong Kongs leder griner af amerikanske sanktioner

Foto: Shutterstock.

Den 141,6 m lange russiske superyacht Nord lagde til i Hong Kong i sidste uge.

 

Skibet er angiveligt ejet af den russiske stålmagnat Alexei Mordashov, som er underlagt amerikanske sanktioner.

Hong Kongs leder, John Lee, sagde, at han “grinede” af amerikanske sanktioner og opfordrede til beslaglæggelse af superyachten med forbindelse til den russiske milliardær Alexei Mordashov.

Superyachten Nord ankom til en asiatisk havn sidste onsdag.

Tirsdag sagde Lee, at Hong Kong overholder FN’s sanktioner.

Men målrettede foranstaltninger fra f.eks. USA, UK eller EU – som hver især sanktionerede Mordashov efter Ruslands invasion af Ukraine i februar – gælder ikke i Hong Kong, sagde han.

“Vi kan ikke gøre noget, der ikke har noget juridisk grundlag,” sagde Lee til journalister. “Vi vil overholde FN’s sanktioner, det er vores system, det er vores retsstat.”

Hong Kongs omdømme er i fare, siger USA

Lees kommentarer kommer en dag efter, at det amerikanske udenrigsministerium sagde, at “den mulige brug af Hong Kong som en sikker havn af enkeltpersoner, der unddrager sig sanktioner fra flere jurisdiktioner, sætter yderligere spørgsmålstegn ved gennemsigtigheden af ​​forretningsmiljøet.”

“Hong Kongs omdømme som finanscenter afhænger af dets overholdelse af internationale love og standarder,” tilføjede udenrigsministeriet.

Lee er selv en af ​​flere kinesiske embedsmænd, der blev sanktioneret af USA i 2020 for sin rolle i at slå ned på politiske friheder i byen.

Han blev tirsdag spurgt af journalister, om sanktionerne betyder, at han skal betales kontant, som hans forgænger Carrie Lam blev. Lee undgik spørgsmålet ved endnu en gang at kalde flytningen “barbarisk”.

“Vi vil bare grine af de såkaldte sanktioner,” tilføjede Hong Kongs topchef.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk