5-årig dreng død af hedeslag i bil

5-årig dreng død af hedeslag i bil. Foto: Shutterstock

5-årig dreng døde efter at have været efterladt i en bil i timevis, mens hans mor forberedte sig til en fødselsdagsfest, siger rapporten

En 5-årig dreng døde, efter at hans mor efterlod ham i en bil uden for familiens hjem i Houston, mens hun forberedte sig til sin datters fødselsdagsfest i mandags, fortalte en retshåndhævende embedsmand til CNN-tilknyttede KTRK.

Moderen havde travlt, da hun kom hjem med sin søn og 8-årige datter, og den unge dreng blev efterladt i bilen, da hun og hendes datter gik ind i huset, fortalte Harris County Sheriff Ed Gonzalez til KTRK.
Det var først to eller tre timer senere, at moderen indså, at hendes søn stadig var spændt fast i sin autostol, sagde Gonzalez.

“Denne gang kom barnet ikke ud, og igen med aktiviteterne, som de forberedte sig på, tog det et stykke tid for dem at bemærke, at barnet ikke var i huset,” fortalte Gonzalez til KTRK.
Førstehjælpere erklærede barnet død på stedet, sagde sheriffen. Det er uklart, om moderen vil blive tiltalt, rapporterede KTRK.

Temperaturerne i Houston nåede mandag rekordhøje, da Houston Hobby Airport rapporterede et maksimum på 38,5 grader ifølge CNN Weather.

Forsøgte at komme ud

Mens drengen vidste, hvordan han skulle løse sig selv, mener efterforskerne, at han ikke var bekendt med køretøjet, fordi det var en lejebil.

“Døren havde ikke nogen form for børnesikkerhedslås eller noget lignende,” sagde Gonzales

I gennemsnit dør 38 børn under 15 år hvert år af hedeslag efter at være blevet efterladt i en bil, ifølge National Safety Council (NSC). Børns kropstemperaturer stiger meget hurtigere end voksne, og de kan begynde at få hedeslag, når deres temperatur når 104 grader. En kropstemperatur på 41,5 grader kan være dødelig, ifølge National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Størstedelen af ​​pædiatriske dødsfald i biler opstår, fordi barnet bliver glemt af en omsorgsperson, ifølge data udarbejdet af Jan Null, en underviser ved San Jose State Universitys afdeling for meteorologi og klimavidenskab.

Vedvarende problem

Mens de varmeste måneder ser flest dødsfald, er varme bildødsfald hos børn et vedvarende problem i alle måneder, og næsten alle stater har rapporteret en hændelse siden 1998 ifølge dataene.
NHTSA anbefaler, at plejepersonale aldrig efterlader børn uden opsyn i en bil, selvom bilen kører med aircondition, eller ruderne er revnede. Agenturet råder også til, at folk gør det til en vane at tjekke for- og bagsæderne på en bil, før de forlader den, og placere en personlig genstand som en pung eller dokumentmappe på bagsædet for at sikre, at nogen tjekker det, før de går væk.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk