Hans Niemann har sandsynligvis snydt over 100 gange

Foto: Shutterstock.

Ifølge en 72-siders Chess.com-rapport gennemgået af WSJ modtog Hans Niemann sandsynligvis ulovlig assistance i mere end 100 onlinespil.

 

Ifølge The Wall Street Journal afslørede en undersøgelse foretaget af Chess.com, spillets førende online platform, at Hans Mork Niemann snød mere end 100 gange.

Den 19-årige amerikanske stormester udgav for nylig en erklæring, hvor han anklagede den femdobbelte verdensmester i skak Magnus Carlsen for at snyde oftere, end han tidligere havde indrømmet.

Niemann Brett havde for nylig afvist snyd-anklagerne efter at have påpeget, hvor “uvant” fremskridtet var.

I sidste måned trak Carlsen sig ud af  Sinkfield-pokal i 2022 efter at have tabt til Niemann i tredje runde af turneringen. En uge senere trak Carlsen sig fra Champions League, efter at han kun spillede et enkelt træk mod Niemann.

Nordmanden sagde, at Niemann klarede sig bedre end ham med de sorte skakbrikker, en ulempe i skakverdenen, uden “helt at koncentrere sig om spillet i en nøgleposition”.

Niemann sagde, at han snød online to gange, da han var 12 og han var 16, men aldrig snydt personligt og tilbød at spille nøgen for at bevise sine gode intentioner.

Ifølge hans 72-siders undersøgelse på Chess.com anmeldt af WSJ, sagde Niemann, at han muligvis har opnået ulovlige tilslutninger i mere end 100 af sine spil online i 2020, inklusive præmiekonkurrencer.

Usædvanligt mønster

Rapporten bekræftede Carlsens mistanker om Niemanns opstigning til eliterækkerne i det individuelle skakspil og bemærkede, at der var “mange bemærkelsesværdige tegn og usædvanlige mønstre på hans vej som spiller.”

“Uden for sit spil online er Hans den hurtigst stigende topspiller i klassisk skak i moderne historie,” lyder rapporten. “Alene bedømmelser placerer Hans i denne gruppe af unge topspillere. Der er ingen tvivl om, at Hans er en talentfuld spiller, men hans resultater har vist sig at være statistisk exceptionelle”

Chess.com bruger adskillige snydedetekteringsværktøjer, inklusive et, der sammenligner træk foreslået af hans skakmotor, og Niemann sagde, at han var 17 år gammel på tidspunktet for den seneste forseelse, og 25. sagde, at han streamede konkurrencen live.

Dette fik hjemmesiden til at lukke hans konto på det tidspunkt, og et brev til Niemann sagde, at han søgte at forbedre sine ratings i forskellige spil, herunder mod den russiske skakstjerne Ian Nepomnyatchi.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk