Habeck forventer fald i tysk økonomi

Robert Habeck. Foto: Shutterstock.

Næste år vil det tyske bruttonationalprodukt falde med 0,4 procent, forudsagde erhvervsminister Robert Habeck, da han onsdag fremlagde ny prognose.

 

På grund af energikrisen har forbundsregeringen kraftigt nedjusteret sine forventninger til den økonomiske udvikling. Ved sin præsentation af efterårsprognosen onsdag betegnede den tyske erhvervsminister, Robert Habeck (De Grønne) situationen som alvorlig.

Ifølge prognosen forventer regeringen kun en lille vækst i bruttonationalproduktet på 1,4 procent i indeværende år. I 2023 er der ifølge ministeriet udsigt til at fald på 0,4 procent. I 2024 regner regeringen dog med ny vækst på 2,4 procent.

Ved fremlæggelsen af forårsprognosen forventede regeringen en stigning i bruttonationalproduktet på 2,2 procent i år og 2,5 procent til næste år.

– Vi oplever aktuelt en alvorlig energikrise, der i stadig højere grad bliver til en økonomisk og social kriser. Krisen er udløst af den russiske præsident, Vladimir Putins, angreb på Ukraine, mente Robert Habeck.

Forbundsregeringen har bebudet et økonomisk sikkerhedsnet på op til 200 milliarder euro, der skal afbøde følgerne af de stærkt stigende energipriser for både private og virksomheder med direkte tilskud. Forventningen er desuden, at tiltaget sænker inflationen fra otte procent i år til syv procent i 2023.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk