Græsk politi finder snesevis af nøgne migranter ved grænsen til Tyrkiet

Floden Evis. Foto; Shutterstock

Græsk politi har reddet en gruppe på 92 illegale migranter, der blev opdaget nøgne, og nogle med skader, tæt på dens nordlige grænse til Tyrkiet, sagde politiet lørdag.

 

Migranterne, alle mænd, blev opdaget tæt på Evros-floden, der markerer grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet fredag, oplyser græsk politi i en erklæring.

En undersøgelse foretaget af græsk politi og embedsmænd fra EU’s grænseagentur Frontex fandt beviser for, at migranterne krydsede floden ind på græsk territorium i gummibåde fra Tyrkiet, oplyser politiet.

“Grænsepolitifolk opdagede 92 illegale migranter uden tøj, hvoraf nogle havde skader på kroppen,” hedder det i erklæringen. Det var ikke klart, hvordan og hvorfor mændene havde mistet deres tøj.

En “skam for civilisationen”

Den græske migrationsminister Notis Mitarachi sagde i et tweet, at Tyrkiets behandling af migranterne var en “skam for civilisationen”. Han sagde, at Athen forventede, at Ankara ville efterforske hændelsen.

De tyrkiske myndigheder var ikke umiddelbart tilgængelige for kommentarer.

Grækenland var i frontlinjen af en europæisk migrationskrise i 2015 og 2016, da omkring en million flygtninge, der flygtede fra krig og fattigdom i Syrien, Irak og Afghanistan, ankom til landet, hovedsageligt via Tyrkiet.

Antallet af ankomster er faldet siden da. Men de græske myndigheder sagde, at de for nylig havde set en stigning i forsøg på ankomster gennem den tyrkiske landegrænse og de græske øer.

Grækenland har opfordret Tyrkiet til at respektere en aftale fra 2016 med EU, hvori Ankara indvilligede i at begrænse strømmen af migranter til Europa i bytte for milliarder af euro i bistand.

Fra Reuters

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk