Givskud Zoo evakueret efter fund af granatstump

Foto: Shutterstock.

Den jyske zoologiske have, Givskud Zoo, måtte onsdag evakuere samtlige gæster i parken og tilkalde professionelle bomberyddere. Det oplyser parken i en pressemeddelelse.

 

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA valgte omkring kl. 15.00 at evakuere parken for gæster og afspærre et område midt i parken, efter at et barn havde fundet en ukendt genstand, som kunne ligne en granat.

Herefter blev politiet tilkaldt.

– Det sker heldigvis sjældent, at vi har nødssituationer. Men vi tøver ikke med at handle og evakuere, hvis det er nødvendigt. Og det mente vi, at det var i dette tilfælde, hvor vi ikke vidste præcis, hvad vi havde med at gøre, siger GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs direktør, Richard Østerballe.

Parkens medarbejdere sørgede for, at evakueringen foregik i god ro og orden. Samtidig blev alle parkens dyr lukket ind i deres respektive stalde.

Kort tid efter alarmen ankom både politi og politiets bomberyddere til parken. Fagfolk kunne hurtigt konstatere, at den fundne genstand udgjorde en del af en panserbrydende granat, som dog heldigvis ikke indeholdt eksplosiver.

Herefter kunne alarmen afblæses.

– Hvordan denne granat er havnet i parken, kan vi ikke sige noget om. Det skal politiet undersøge nu. Vi er bare glade for, at der ikke på noget tidspunkt var en farlig situation, og at det hele forløb stille og roligt, understreger direktør, Richard Østerballe.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk