‘Gang’ kidnapper saudisk person i Libanon

Foto: Shutterstock.

Libanesiske myndigheder indledte mandag en undersøgelse af kidnapningen i weekenden af ​​en saudiarabisk person, der blev lokket til landets østlige by Bekaa for at købe en ejendom, sagde en retsembedsmand.

 

Den offentlige anklager i Bekaa-regionen instruerede sikkerhedsstyrker til at “gennemføre undersøgelser og indsamle oplysninger om hans opholdssted, hvilket sandsynligvis er Al-Sharawneh-kvarteret” i udkanten af ​​Baalbek, sagde embedsmanden til AFP, der bad om ikke at blive navngivet.

Uro og sammenstød mellem rivaliserende indflydelsesrige familier er almindelige i Baalbek, hvor den Iran-støttede shia-bevægelse Hizbollah er dominerende.

Hæren udfører ofte razziaer i byen, især i Al-Sharawneh, over sager om narkotikahandel, tyveri, kidnapning og andre forbrydelser.

En “bande” lokkede offeret til Libanon for at købe ejendom, og manden blev ført direkte til Baalbek søndag ved landing i Beirut, sagde embedsmanden.

Et krav om løsesum er ikke blevet udstedt, men saudiaraberen blev sandsynligvis taget “med det formål at afpresse ham økonomisk,” sagde han.

I april kidnappede en bande en egyptisk revisor i Baalbek. Han blev reddet af hæren efter to uger i fangenskab

Den 11. juli blev en saudisk dissident, der bor i Beiruts sydlige forstæder, dræbt, og to af hans brødre blev anholdt i forbindelse med mordet.

Den seneste kidnapning kommer tre måneder efter, at Riyadh annoncerede sin ambassadør tilbage til Beirut efter en diplomatisk krise sidste år mellem Libanon og arabiske stater i Golfen.

Riyadh suspenderede også importen af ​​frugt og grøntsager fra Libanon i april sidste år og sagde, at forsendelser blev brugt til narkotikasmugling og anklagede Beirut for passivitet.

Captagon-piller, en amfetamin, der laver kaos i kongeriget og andre arabiske stater, produceres hovedsageligt i Syrien, nabolandet Bekaa, og smugles til de vigtigste forbrugermarkeder i Golfen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk