Frikendt for trusler mod Mette Frederiksen

Foto: Shutterstock.

Tre mænd, der ved Retten på Frederiksberg stod tiltalt for at true Mette Frederiksen i forbindelse med en Men in Black-demonstration, er blevet frifundet.

 

De tre mænd stod tiltalt for at have hængt en dukke af statsministeren i forbindelse med demonstrationen, der fandt sted den 23. januar sidste år. Dukken var påhæftet en seddel med teksten: “Hun må og skal aflives”.

Mændene, der alle er i 30’erne, har under hele sagsforløbet i retten nægtet sig skyldige i at ville have truet statsministeren. To af de tiltalte, en 32-årig tatovør og en 33-årig stilladsarbejder indrømmede dog i retten, at de rent faktisk havde fremstillet dukken

Det var en enig domsmandsret, der frikendte de tre mænd.

Dommeren sagde i sin kendelse, at en ytring ikke er strafbar, selvom den den virke stødende og aggressiv.

Ifølge Ekstra Bladet blev rettens afgørelse mødt med jubel af flere personer med sorte Men in Black-hættetrøjer, der havde taget opstilling ude foran retsbygningen. Også på tilhørerpladserne lød der glædesråb, og dommeren så sig nødsaget til at kræve ro i retten.

Et afgørende stridspunkt i sagen har været om skiltet på Mette Frederiksen-dukken kunne forstås som en dødstrussel, eller om testen ligger inden for ytringsfrihedens grænser.

Specialanklager Søren Harbo sagde i sin procedure, at teksten kunne opfattes truende og som en dødstrussel og krævede de tre mænd idømt fire måneders fængsel. Det krav valgte domsmandsretten altså ikke at efterkomme.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk