Fisk testet for COVID-19 i Kina

Foto: Shutterstock.

Mere end 5 millioner mennesker i den kinesiske kystby Xiamen blev bedt om Covid-19-test i denne uge, efter at omkring 40 tilfælde af virussen blev opdaget.

 

Men de var ikke de eneste, der blev beordret til at tage testen.

Nogle arter af det marine liv vil også deltage i den seneste massetest. ifølge en officiel erklæring. I de seneste uger har Xiamens Jimei Maritime Pandemic Control Area Commission udsendt en meddelelse om, at “både fiskere og deres fangst skal inspiceres”, når de vender tilbage til havnen.

Vvideooptagelser, som viser en læge, der udfører Covid-19 PCR-tests på levende fisk og languster midt i dette seneste udbrud,, er dukket op på flere sociale medieplatforme.

Kinas sydlige provins Hainan, en kystregion som Xiamen, har registreret mere end 10.000 Covid-19-tilfælde siden begyndelsen af ​​august, og embedsmænd siger, at udbruddet kan være forbundet med fiskersamfund.

Kinesiske medier har længe rejst bekymring for, at livet i havet kan være forbundet med coronavirus. Det første kendte udbrud af Covid-19 var forbundet med et marked for levende dyr og skaldyr i den centrale kinesiske by Wuhan. Mange tilfælde er forbundet med havnearbejdere, folk, der håndterer kølekædevarer, eller fiskemarkedsarbejdere.

Frygt for indtagelse af fisk og skaldyr

I juni 2020 udløste et sådant udbrud i Beijing panik. Statsmedier sagde, at Covid-19 blev opdaget på et skærebræt, der blev brugt til importeret laks.

Dette har fået restauranter og supermarkeder til ikke kun at fjerne laksen fra deres hylder, men også til at stoppe importen. Panik spredte sig over hele landet, og der opstod frygt for at indtage fisk og skaldyr.

Fisk var ikke det eneste, Kina testede for Covid-19 i de sidste to år. Da de arbejdede på at udrydde virussen. I maj, cirkulerede statsmedier en video af en flodhest, der blev undersøgt i en dyrepark i Huzhou, den østlige Zhejiang-provins, og fortalte, at dyret “har brug for” undersøgelser to gange om ugen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk