Finsk statsminister tager narkotest efter festvideo

Sanna Marin. Foto: Shutterstock.

Den finske statsminister, Sanna Marin, har taget en narkotest i kølvandet på offentliggørelse af en festvideo.

 

Efter offentliggørelse af en video, der viser den finske statsminister Sanna Marin i festligt lag, har hun taget en narkotest. Resultatet af testen vil blive offentliggjort i løbet af en uges tid.

Den socialdemokratiske statsminister erklærede på et pressemøde fredag, at hun finder kravet om en test urimeligt, men har valgt at gennemføre testen for at beskytte sig selv.

– Jeg har aldrig taget stoffer i mit liv, heller ikke i mine teenageår. Jeg ville ønske, at vi levede i et samfund, hvor man kunne stole på mit ord. Men jeg har valgt at tage testen, fordi mistanken er blevet rejst mod mig, siger statsministeren på pressemødet.

På pressemødet blev Marin spurgt om hun så sig i stand til at varetage sin opgave som statsminister, mens hun festede, hvis der skulle opstå en nødsituation i forhold til f.eks. Nato og Ukraine-krigen.

Sanna Marin forklarede at hun ikke erindrede episoder, hvor det havde været nødvendigt for hende at være tilgængelig på regeringskontorene midt om natten. Hun tilføjede, at hun altid vil kunne nås på sin telefon.

– Statsrådet er altid funktionelt, men der bliver alligevel ikke indkaldt til møder midt om natten, sagde statsministeren.

– Hvis der er brug for at fat i mig, er jeg altid klar til at udføre mit arbejde, tilføjede hun.

Understreger retten til privatliv

Hun understregede vigtigheden af at adskille arbejdstid og fritid og at hun som statsminister også har krav på et privatliv og frihed til at feste.

For hende er det vigtigt, at arbejdstid og fritid adskilles. Og at hun som statsminister også kan få lov til at feste og have et privatliv.

– Jeg kan godt lide idéen om, at folk i min position godt kan feste og have fritid. Jeg tror, at folk forstår, at fritid og arbejdstid skal adskilles, siger Sanna Marin.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk