Europa står sammen med Ukraine

Foto: Shutterstock.

Europa-Parlamentet vil have hårdere sanktioner mod Rusland.

 

Europa-Parlamentet vil have mere støtte til Ukraine og hårdere sanktioner mod Rusland efter invasionen af landet.

Ved en ekstraordinær session i Bruxelles den 1. marts, hvor man diskuterede EU’s modsvar til Ruslands angreb på Ukraine, sagde Parlamentets formand Roberta Metsola: “Vi står her i dag i den mørke skygge af Putins krig.

En krig, vi ikke fremprovokerede. En krig, vi ikke startede. En skandaløs invasion af en suveræn, uafhængig stat. På vegne af Europa-Parlamentet fordømmer jeg det russiske militærs aggression mod Ukraine i de stærkeste vendinger og udtrykker min solidaritet med alle dem, der lider og alle dem, der er blevet dræbt.”

Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj talte til Parlamentet live fra Kyiv. Han talte om de tab, Ukraine oplever ved at forsvare deres land og takkede EU for støtten: “Vi kæmper for vores rettigheder, vores frihed, vores liv og lige nu – vores overlevelse. Vi kæmper også for at blive lige medlemmer af Europa. Så bevis nu at I er med os.”

I en betænkning vedtaget af et overvældende flertal samme dag fordømte MEP’erne i stærke vendinger Ruslands ulovlige invasion og opfordrede til at få stærkere sanktioner mod Rusland.

De opfordrede EU-landene til at give Ukraine forsvarsvåben hurtigere, at ramme de personer, der er ansvarlige for en stor del af korruptionen i Rusland og Belarus og at standse “gyldne visa” for rige russere.

MEP’erne opfordrede også EU-landene til at samarbejde om at garantere Ukraine EU-kandidatstatus.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk