EU-parlamentet vedtager lov om universel USB-C-oplader i hele Europa

Foto: Shutterstock.

Regler for at indføre en ensartet oplader til enheder fra iPhones til elektriske tandbørster har nu fået støtte fra Europa-Parlamentet og bliver lov i hele EU.

 

Tirsdagens afstemning introducerede i EU en enkelt opladningsport til mobiltelefoner, tablets og kameraer i 2024, en verdensnyhed, der forventes at påvirke iPhone-producenten Apple mere end sine konkurrenter.

USB-C-stik, der bruges af Android-baserede enheder, er EU-standarden, hvilket tvinger Apple til at ændre sin opladningsport til iPhones og andre enheder.

Ændringen har været diskuteret i årevis og var foranlediget af klager fra iPhone- og Android-brugere over at skulle skifte oplader til deres enheder.

Blandt store udbydere af elektroniske enheder til europæiske kunder forventes Apple at være blandt de mest berørte, men analytikere forventer også en mulig positiv effekt, fordi det kan tilskynde kunder til at købe virksomhedens nyeste gadgets i stedet for dem uden USB-C.

Analytikere siger, at aftalen også omfatter e-læsere, øretelefoner og andre teknologier og kan påvirke Samsung, Huawei og andre enhedsproducenter.

Med 602 ja-stemmer og blot 13 nej-stemmer støttede EU-politikerne reformerne med stort flertal.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk