EU foreslår ny runde sanktioner mod Rusland

Ursula Von Der Leyen. Foto: Shutterstock.

EU foreslår nye sanktioner mod Rusland. Det sker efter optrapning fra Rusland, siger von der Leyen.

 

EU-Kommissionen foreslår nye sanktioner mod Rusland. Det sker som følge af optrapning fra Rusland af krigen i Ukraine, siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

Den nye runde sanktioner vil blandt andet indeholde nye import- og eksportforbud, der skal ramme Ruslands økonomi  samt sanktioner mod konkrete russere, der blandt andet hjælper Ruslands hær med våben eller hjælper med at omgå sanktioner.

– Vi fremlægger nu den ottende pakke af sanktioner mod Rusland. Det sker, efter at Rusland i sidste uge eskalerede invasionen af Ukraine, siger Ursula von der Leyen. Hun henviser til de afstemninger, Rusland har igangsat i besatte territorier i Ukraine.

Afstemningerne er ifølge EU-Kommissionens formand et forsøg på at stjæle land fra Ukraine og ændre de internationalt anerkendte grænser.

– Mobiliseringen og Putins trusler om at bruge atomvåben er en yderligere eskalering, siger Ursula von der Leyen.

Udspillet skal nu diskuteres med EU-landene

EU-Kommissionen har tidligere haft problemer med at samle alle EU-landene bag sanktionerne. Især Ungarn har været modvillig i forhold til den seneste sanktionspakke.

I flere EU-lande er der stor bekymring for høje energipriser som følge af Ruslands krig i Ukraine og EU’s modsvar i form af sanktioner.

Denne gang fokuserer EU-Kommissionen dog primært på handelssanktioner og sanktioner mod individer. Det kan måske gøre forhandlingerne lettere.

Ifølge Ursula von der Leyen vil EU-Kommissionen indføre importforbud mod russiske produkter.

– Det skal holde russiske produkter uden af det europæiske marked og fratage Rusland yderligere syv milliarder i indtægter.

– Vi vil også øge listen af produkter, der ikke længere kan eksporteres til Rusland. Målet er her at fratage Kremls militære centrale teknologier inden for luftfart, elektronik og kemikalier, siger Ursula von der Leyen.

EU-Kommissionen vil desuden foreslå forbud mod at tilbyde europæiske serviceydelser til Rusland.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk