Erklærer nødsituation i New York efter fund af polio i spildevand

Foto: Shutterstock.

I et forsøg på at dæmme op for et udbrud af polio har New Yorks guvernør, Kathy Hochul, fredag erklæret en nødsituation i den amerikanske delstat.

 

Indgrebet kommer, efter at der i fire område af delstaten er fundet poliovirus i spildevandsprøver. Det skriver Ritzau.

Ifølge New Yorks sundhedsdepartement blev det første tilfælde af polio i et årti i USA fundet i juli hos en voksen person i Rockland i New York.

Myndighederne forsøger nu at øge indsatsen for at få delstatens indbyggere til at lade sig vaccinere mod den frygtede sygdom.

– Når det kommer til polio, kan vi simpelthen ikke tage chancen, siger delstatens sundhedskommissær, Mary Basset, i en udtalelse.

– Hvis du eller dit barn er uvaccineret eller ikke er up to date med vaccinationer, er der en ægte risiko for lammende sygdom, tilføjer hun

I værste tilfælde kan polio føre til uoprettelige lammelser. Sygdommen kan dog  forhindres med vaccination. En virksom vaccine mod polio har været tilgængelig siden 1955.

Polio kan ikke kureres, men ved at modtage tre injektioner af vaccinen mod virusset, vil man være næsten 100 procent immun over for sygdommen.

Poliovirus udgør en fare for personer i alle aldre, men børn i alderen 0-3 år er de mest udsatte.

Både voksne og børn helt ned til to måneder gamle opfordres af New Yorks myndigheder til at blive vaccineret. Er man allerede vaccineret, opfordres man til at få en booster, der i givet fald vil vare resten af livet.

Delstatsguvernørens nødsituationserklæring bemyndiger paramedicinere, jordemødre og apotekere til at administrere poliovacciner.

Foreløbig gælder erklæringen frem til den 9. oktober. Sundhedsmyndighedernes målsætning er, at man opnår vaccination af 90 procent af delstatens indbyggere.

Risikoen for polio er højest i distrikterne New York City, Rockland, Orange, Sullivan og Nassau.

Spildevandsprøverne med spor af polio er fundet i de fire sidstnævnte distrikter.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk