Erdoğan til Putin: Returner Krim til ‘retmæssige ejere’

Foto: Shutterstock.

Tyrkiske leder slutter sig til række af ledere, der leverer angreb på Putin.

 

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan sagde, at den russiske præsident, Vladimir Putin, skal returnere alle steder, der er besat af Rusland, inklusive Krim.

Sortehavshalvøen bør returneres til sine “retmæssige ejere,” sagde Erdogan til PBS Newshour på sidelinjen af ​​FN’s generalforsamling i New York, en kommentar, der sandsynligvis vil fremkalde forargelse i Moskva.

Da han blev spurgt, om Rusland ville få lov til at holde Krim, hvis en krig blev forhandlet, sagde Erdogan: “Dette er vores efterkommere og også de mennesker, der bor der. Hvis du kan forlade os, vil du også redde Krim-tatarerne og Ukraine. Vi har har altid sagt det.”

Erdogan sagde, at han havde fortalt Putin om dette siden 2014. “Der har desværre ikke været fremskridt siden da,” tilføjede han. Udtalelserne gør ham til den seneste verdensleder med løbende bånd til Rusland, der har tildelt Putin et retorisk slag. Den indiske premierminister Narendra Modi udtrykte i sidste uge bekymring over den russiske præsidents igangværende krig mod Ukraine og erkendte, at både Putin selv og Kinas præsident Xi Jinping har rejst “bekymringer”.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyy, lovede i sidste uge, at hans land ville befri Krim fra de russiske besættere. Putin sendte styrker ind i Krim i begyndelsen af ​​2014 og annekterede sortehavshalvøen ulovligt og udløste derefter en årelang konflikt i den østlige Donbass-region.

Siden krigen begyndte i februar, har Ankara været vært for samtaler med embedsmænd fra Moskva og Kiev på højeste niveau og formidlet en kornaftale sammen med FN for at sikre sikker fødevareeksport ud af blokerede ukrainske havne, selvom nogle vestlige diplomater mistænker Tyrkiet for at spille en dobbeltrolle.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk