Erdogan: Putin er villig til at afslutte krigen i Ukraine

Vladimir Putin. Foto: Shutterstock.

Ukrainske styrker generobrede en del af territoriet i denne måned.

 

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan sagde, at han troede, at den russiske præsident, Vladimir Putin, var klar til at afslutte krigen i Ukraine.

Han tilføjede, at der tages vigtige skridt for at fremme dette.

I denne måned generobrede ukrainske styrker en del af territoriet. “I Usbekistan mødtes jeg med den russiske præsident (Vladimir) Putin og havde meget detaljerede samtaler med ham,” sagde Erdogan til PBS. Ifølge Erdogan fortalte den russiske leder ham,  at “vi er klar til at afslutte dette så hurtigt som muligt.”

Putin fortalte også Erdogan, at 200 “gidsler” ville blive udvekslet mellem de to sider, men han sagde ikke, hvem der ville blive inkluderet i fangeudvekslingen. “Den nuværende situation er ret problematisk,” sagde Erdogan.

Siden krigens start har Tyrkiet været involveret i bestræbelserne på at normalisere tingene mellem Ukraine og Rusland. Tyrkiet lancerede Sortehavs-korninitiativet i juli for at muliggøre genoptagelsen af ​​korneksporten fra Ukraine via den maritime humanitære korridor med støtte fra Den Russiske Føderation, Ukraine og FN.

Erdogan sagde i marts, at Putin ønskede en fredsaftale med Ukraine.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk