Energiprisernes himmelflugt først lige begyndt

Foto: Shutterstock.

Flere energieksperter advarer nu mod, at energikrisen og energiprisernes himmelflugt først lige er begyndt. Det skriver Jyllands Posten Finans.

 

Både virksomheder og private har de seneste 12 måneder været ramt af stadigt stigende priser, og lige nu er elpriserne historisk høje. Ifølge elbørsen Nord Pool  rundede dagsprisen på el torsdag 4,19 kr. per kilovattime (kVh), hvilket er årsrekord. Det er en stigning på 648 % sammenlignet med samme tid sidste år.

August ser ud til at blive den dyreste måned nogensinde. Den gennemsnitlige markedspris ligger på 2.83 kr, hvortil skal lægges afgifter, tariftillæg og hvad angår private kunder og visse virksomheder desuden moms.

Det betyder, at den endelige kWh-pris for en almindelig dansk husstand på visse tider af døgnet ryger op på 8-9 kr.

Eksperterne er over en bred kam enige om, at både privatkunder og virksomhederne er nødt til at vænne sig til tilstanden med skyhøje priser.

Lige nu kigger vi ind i elpriser på 4 kr. resten af året,« siger energimægler Mogens Pilgaard Sørensen, ejer af MPS-Solutions og direktør i Go2Green Energy, til Finans om handelsprisen på Nord Pool.

Nye rekorder forventes i 2023

Anders Plejdrup Houmøller, adm. direktør i Houmøller Consulting og tidligere direktør for elbørsen Nord Pools danske kontor, varsler ifølge Finans nye prisrekorder i 2023.

Han baserer sin antagelse på at studere de langtidskontrakter, som i øjeblikket bliver handlet på elbørserne.

onklusionen drager den erfarne energiekspert med afsæt i langtidskontrakterne for næste år, som for øjeblikket bliver handlet på elbørserne.

»Det er helt vanvittigt. Vi har aldrig set noget lignende,« siger Anders Houmøller om 2023-priserne.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk