En tredjedel af Pakistan står under vand

Foto: Shutterstock.

Satellitbilleder fra European Space Agency (ESA) viser, at mere end en tredjedel af Pakistan står under vand. Dødelige oversvømmelser truer med at udløse en efterfølgende katastrofe.

 

Fødevarer er knappe, efter at vand har dækket millioner af hektar afgrøder og udslettet hundredtusindvis af husdyr.

I mellemtiden har hjælpeorganisationer advaret om en stigning i infektionssygdomme, hvilket efterlader millioner sårbare over for sygdomme forårsaget af, hvad FN kaldte “monsunen på ​​steroider.”

Siden midten af ​​juni har oversvømmelser dræbt mere end 1.100 personer, herunder næsten 400 børn, og fordrevet millioner af mennesker fra deres hjem, ifølge Pakistan National Disaster Management Authority (NDMA).

Pakistan står allerede over for politisk og økonomisk uro og er på forkant med den menneskeskabte klimakrise. Her er hvad du bør vide: Hvorfor er oversvømmelser så slemme?

Pakistans monsunsæson bringer normalt kraftige regnskyl, men dette år var ifølge Pakistans meteorologiske afdelingdet vådeste, siden registreringerne begyndte i 1961.

Stor monsunregn – ti gange den normale mængde – oversvømmede Indus og skabte effektivt en lang sø på ti kilometer på tværs, viser ESA-billeder fra den 30. august.

I de sydlige provinser Sindh og Balochistan oversteg nedbøren 500 % af gennemsnittet pr. 30. august, opsluger hele landsbyer og landbrugsområder, ødelægger bygninger og udsletter afgrøder.

Pakistan er ansvarlig for mindre end 1 % af verdens drivhusgasser, der opvarmer planeten, som EU-data viser, men det er det land, der er mest berørt af klimakrisen, ifølge Global Climate Risk Index.

Da klimakrisen forværrer ekstreme vejrbegivenheder, står den sydasiatiske nation over for dramatiske vejrforhold i år, fra rekordhøje hedebølger til ødelæggende oversvømmelser.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk