Elgiganten med nyt imponerende overskud trods krisetider

Foto: Shutterstock.

Den danske elektronikbutikskæde Elgiganten har netop præsenteret et regnskab for regnskabsåret 21/22 med et imponerende overskud på ca. 103 millioner kroner efter skat. Det oplyser Finans.dk.

 

Regnskabet er selskabets bedste resultat siden 2015 og udviser er en lille stigning på ca. 2 mio. kr. sammenlignet med sidste år.

Elgigantens omsætning har i regnskabsåret været på ca. 7,1 milliarder kroner, hvilket dog er knap 50 millioner kroner lavere end året før.

Det betyder, at selskabets stime af rekordomsætninger, som ellers er blevet præsenteret syv regnskabsår i træk, er blevet brudt.

Elgigantens egenkapital er ifølge det nye regnskab også faldet, nemlig fra 365 mio. kr. i 20/21 til 318 mio. kr. i seneste regnskabsår.

Elgiganten har trods usikre tider med inflation, stigende energipriser og krig i Europa planer om at åbne 10 nye varehuse i Danmark, så det samlede antal butikker kommer op på i alt 50.

»Vi er her på den lange bane, så derfor kører vi på med flere fysiske varehuse,« fortalte adm. direktør i Elgiganten, Peder Stedal i juni til Finans. Han anerkendte dog samtidig, at tiderne er usikre.

»Vi må da erkende, at varegrupper som vores kan være udsatte i en tid som denne. Men den danske husholdning er jo i god form på vej ind i denne krise, og heldigvis har vi mange varetyper mellem nødvendigheder og mere luksusprægede,« sagde han til Finans.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk