Eksplosioner rammer ammunitionsplads nær russisk base

Foto: Shutterstock.

En uge efter en eksplosion på en russisk luftbase på Krim ødelagde flere jagerfly, har endnu en eksplosion ramt et russisk ammunitionslager nær landsbyen Maiskoye i Yankoy-distriktet på det besatte Krim.

 

Videoer på sociale medier viser tykke røgfaner, der bølger over Maiskoye. En række eksplosioner blev hørt i baggrunden.

Rusland gav “sabotage” skylden for eksplosionen, hvilket udløste spekulationer om, at ukrainske specialstyrker havde angrebet lejren. Ukrainske embedsmænd har antydet, at sidste uges angreb på en russisk luftbase blev udført af ukrainske specialstyrker, men Kiev har afvist offentligt at påtage sig ansvaret.

Den ukrainske præsidentassistent Mikhail Podryak tweetede: “Forsigtig: Normal national Krim handler om Sortehavet, bjerge, rekreation og turisme, men russisk-besatte Krim handler om lagereksplosioner og angribere. og tyve er i høj risiko for at dø. Demilitarisering er i gang .”

Mindst to civile blev såret i eksplosionen, og anslået 3.000 mennesker blev evakueret fra området, ifølge den Kreml-udnævnte leder af Krim, Sergei Aksyonov.

Ifølge en efterretningsrapport fra det britiske forsvarsministerium “fortsætter overfladeskibe fra den russiske Sortehavsflåde med at indtage en meget defensiv holdning” i farvande ud for Krim, med både sjældent ude af syne fra kysten.

Ifølge britiske efterretningsopdateringer “underminerer den begrænsede effektivitet af den russiske flåde Ruslands overordnede strategi for aggression.” “Dette betyder, at Ukraine kan omdirigere ressourcer for at lægge pres på russiske landstyrker.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk