Ekspert mener, at Nord Stram kan repareres

Foto: Shutterstock.

Det er formentlig muligt at reparere Nord Stream-rørene efter eksplosionerne.

 

Det svenske medie Expressen har haft et kamera nede ved det ene af de to rør, som ligger på 80 meters dybde. I går offentliggjorde mediet optagelserne, og det ser ud til, at rørene muligvis kan repareres, vurderer Steen Ussing.

Han er ingeniør og ledende specialist hos rådgivningsfirmaet COWI, der er en af landets største ingeniørvirksomheder. Med forbehold for, at han kun har den svenske video at forholde sig til, vurderer han, at muligheden for at få gjort røret gas-klart igen er god.

Til gengæld er det muligt, at rørene har lidt skade over en vis længde væk fra brudstedet på grund af overtryk fra eksplosionen, siger Steen Ussing.

Det hænger blandt andet sammen med, at der på 80 meters dybde ikke er så meget ilt i vandet, og dermed undgår røret at blive rustent i samme omfang, som hvis lækagen var opstået på lav dybde.

Putin har sagt, at Nord Stram kan repareres

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har kaldt eksplosionerne “en international terrorhandling” og sagde på en konference i sidste uge, at det kan repareres. Ifølge ledere fra det russiske gasselskab Gazprom vil det tage over et år.

– Nord Stream-rørledningerne kan repareres, men det giver kun mening, hvis det er økonomisk rentabelt, sagde han.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk